MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2021.06.11.

KÉSZÜLÜNK AZ IDEI RENDEZVÉNYRE

KÉSZÜLÜNK AZ IDEI RENDEZVÉNYRE

Reméljük, jól vagytok és túrázással készültök a nyárra. Mi is lelkesen készülünk, de már az őszre. Ahogy a programszegény hónapok után megnyílt a lehetőség nagyobb rendezvények megtartására is, rögtön elkezdtük a következő túraszezon derekára tervezett A kéktúrázás napja előkészítését.

Idén október 9 -ére nagy vállalást teszünk: mindhárom kéktúra egy nap alatti bejárását, vagyis az Országos Kékkör (OKK) közösségi teljesítését, Veletek együtt. Az Országos Kékkör az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát magába foglaló, Magyarországon körbevezető, több, mint 2570 km hosszú, egybefüggő túraútvonal.

Első lépésként elindítottuk a szakaszfelelősök megkeresését és regisztrálását. Ők fogják a túranap összesen 143 túraszakaszát koordinálni; azaz ők kezelik a túrák haladását kék csíkkal dokumentáló jeladó eszközöket és segítik a túracsoportokat.

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra erre a napra felosztott napi túraszakaszaival, azok leírásával és térképes megjelenítésével kiegészítettük és frissítettük a honlap TÚRÁK menüpontját. A nyár folyamán további praktikus tartalommal illetve a résztvevői regisztrációt segítő rendszerrel bővítjük a honlapot, hogy a nyár végétől kényelmesen, könnyen és természetesen idén is ingyen regisztrálhassatok a honlapra és a választott túrátokra. Jó nyarat, jó készülést!