MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2021.10.15.

Köszönjük a részvételt!

Köszönjük a részvételt!

Szombaton sikeresen lezajlott az idei Kéktúrázás napja. Tiszta, napsütéses idő ajándékozta meg azokat, akik velünk tartottak valamelyik túrán az ország bármelyik végében.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az idei túranapon is sokan ismerkedtek meg a kéktúrázással, akik eddig nem járták a hazai hosszútávú turistautat és természetesen sokan voltak olyanok, akik már régóta koptatják a kéket. Volt, akinek már csak az utolsó túraszakasz és bélyegzőlenyomat hiányzott valamelyik kéktúrának a teljesítéséhez.

Iskolás osztályok, családok, összeszokott egyesületi csoportok, baráti társaságok, az útvonal közelében lakó érdeklődők vagy máskor egyedül túrázók is csatlakoztak a túranaphoz. Legtöbben most is a legrégebbi, tengerszinttől legmagasabbra távolodó és a fővárosból legkönnyebben megközelíthető kéktúra, vagyis az OKT egy-egy szakaszát választották. Szinte tele volt a Vértes, Pilis és Visegrádi hegység és sokan voltak a Bakony, a Cserhát és a Mátra útjain is. De az Alföldön is volt olyan túra, ahol 50-nél is többen voltak kíváncsiak a közös túrázásra és a helyiek vendégszeretetére.

A Mátra túrái és a Bükk egy része a Hanwag bakancsgyártó 100. évfordulóját ünnepelte 200-nál is több túrázóval, akiknek egy része Galyatetőn találkozott túra után, hogy hasznos bakancsápolási- és választási tanácsok begyűjtése mellett részese lehessen a születésnapi hangulatnak, kitelepülésnek.

Több önkormányzat és civil szervezet is csatlakozott a rendezvényhez és segítették a településükön áthaladó vagy onnan induló, oda érkező túrázókat. Megnyíltak templomok, múzeumok, tájházak, emlékházak, művelődési házak, barlangkutató állomás, cukrászdák, büfék, vendéglők, amik az eredeti nyitvatartási időn kívül is fogadták a csoportokat. A fáradt túrázókat sok helyen étel, ital, zenés fogadtatás várta, de részt vehettek emlékműavatáson, faültetésen is.

Ezúton is köszönjük a támogatást és a túranap hangulatához való hozzájárulást.

A túracsoportokról készült fotókat naponta, tízesével osztjuk meg a facebook oldalunkon. https://www.facebook.com/orszagos.kektura

Kalandos és kellemes folytatást kívánunk a kéktúrázáshoz és a természet felfedezéséhez!

Október második szombatján pedig ezentúl is találkozzunk a Kéktúrázás napján!