MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2024.10.02.

Leggyakoribb kérdések és válaszok a túranappal kapcsolatban

Leggyakoribb kérdések és válaszok a túranappal kapcsolatban

Vannak olyan kérdések a Kéktúrázás Napja rendezvénnyel kapcsolatban, amelyek minden évben felmerülnek, ezért fontosnak tartjuk újra és újra megosztani a válaszokkal együtt.

Legfontosabb információk

  • Időpont: 2024. október 12., szombat
  • Szervező: Magyar Természetjáró Szövetség
  • Túraszakaszok: A Kéktúrázás Napján a túraszakaszok hossza és számozása nem egyezik meg a hagyományos kéktúrás szakaszokkal. A több mint 2580 km hosszú Országos Kékkört a rendezvényre 143 darab, egy nap alatt lejárható túraszakaszra bontottuk. A 10 és 30 km közti hosszúságú túraszakaszok különböző nehézségűek, érdemes a képességeinknek megfelelő szakaszt választani.
  • Országos Kékkör: Az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) összessége.
  • Szakaszfelelősök: A túraszakaszokat egy vagy több szakaszfelelős kíséri, vezeti. Ők segítenek a logisztika megszervezésében a túra előtt (az adott szakasz oldalán az üzenőfalat figyeljétek) és a terepi tájékozódásban is a túra közben.
  • Résztvevők: A túranapon bárki részt vehet ingyenesen, az egyetlen feltétel az online regisztráció.
  • Létszámkorlát: Az egyes túraszakaszoknál 50 főben határoztuk meg a limitet. Ha egy túra betelt, várólistára lehet jelentkezni, így lemondás esetén értesítünk a sikeres jelentkezésről.

Hogyan vehetek részt a Kéktúrázás Napján?

  • A kéktúrázás napján a részvétel ingyenes, de online regisztrációhoz kötött. Ha szeretnél részt venni valamelyik túrán, szükséged lesz egy felhasználói fiókra. Ha még nem rendelkezel fiókkal, akkor az email címeddel tudsz regisztrálni. Ha korábbról van már fiókod, akkor csak jelentkezz be! Ha nem emlékszel a jelszavadra, akkor a bejelentkező képernyőn az elfelejtett jelszó opciót használhatod.
    A bejelentkezés és regisztráció is a jobb felső sarokban érhető el a profil ikonról. Ha már be vagy jelentkezve a felhasználói fiókoddal, akkor válassz ki egy túrát a TÚRÁK menüpontból, és jelentkezz be a túrára a JELENTKEZÉS fül alatt! Így tudsz magadnak helyet foglalni a létszámkeretből.

Hogyan válasszak túraszakaszt?

  • A TÚRÁK oldalon az Országos Kékkör mindhárom kéktúrája (OKT, RPDDK, AK) külön kattintható / választható, s azokon belül találod a napi túrákra bontást. Használd a SZŰRŐT, ha hossz, szintemelkedés vagy tematika szeretnél válogatni. A különleges tematikájú (kutyás, kisgyerekes, egyéb) túráknál speciális jelzéseket találsz a túra neve fölött. A túra nevére kattintva található a részletes leírás térképpel és logisztikai információkkal.
    • Ha helyszín szerint választanál, akkor a TÉRKÉP oldalon tudod kikeresni a szimpatikus helyszínt és a hozzá tartozó túraszámokat. A térképen az adott túrára kattintva kapsz alapinformációkat egy panelen, illetve innen a választott túra oldalára is ugorhatsz.
    • FONTOS: a TÚRA fül mellett a JELENTKEZÉS fület kell megnyitnod, ha részt szeretnél venni a kiválasztott túrán.

Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a szakaszfelelőssel vagy a túra többi résztvevőjével?

  • Ha belépsz a profilodba, és így nyitod meg a választott túrát, akkor a TÚRA fülnél találsz egy ÜZENŐFALAT. Ha ide írsz, minden, erre a túrára regisztrált résztvevő és a szakaszfelelős is értesítést fog kapni az üzenetről.

Mégsem szeretnék részt venni a túrán, hogy jelezzem ezt?

  • Ha a jobb felső sarokban belépsz a profilodba, és így nyitod meg a túrád, amire jelentkeztél, akkor a JELENTKEZÉS fülnél találsz egy LEMONDÁS gombot. Kérjük, hogy ezt megnyomva jelezd, ha mégsem tudsz eljönni a túrára. Ezzel a kapcsolódó gyermek jelentkezések is törlődnek. Ha csak egy gyermek jelentkezést szeretnél törölni, akkor a gyermek neve mellett található [-] gombra kattintva tudod ezt megtenni.
    Ez azért fontos, mert betelt túra esetén a várólistán lévők így fognak hozzájutni a szabad helyekhez.
    Ha a túra napján derül ki, hogy nem tudsz részt venni a túrán, akkor az üzenőfalon jelezheted, hogy ne várjanak.

Úgy látom, betelt a túra, mit tehetek?

  • A túráknál lehet jelentkezni várólistákra is. Egy túrázó legfeljebb három túránál jelentkezhet párhuzamosan várólistára. Esetleges lemondások esetén a várólistára jelentkezés sorrendjében kerülnek be a jelentkezők. Ha az egyik túránál bekerültél, akkor a másik túrán (ha volt) természetesen törlődik a várólistás jelentkezésed. Minderről emailben kapsz értesítést.

Egyéb kérdések és válaszok

Ha itt nem találtál választ a kérdéseidre, akkor kattints az INFO menüpontra, ahol még több kérdést és választ olvashatsz.