MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2022.09.27.

Terepi elsősegély tanfolyam szakaszfelelősöknek

Terepi elsősegély tanfolyam szakaszfelelősöknek

Az idei év egyik újdonsága volt, hogy a 143 túra szakaszfelelősei számára térítésmentes terepi elsősegély tanfolyamot biztosított a Magyar Természetjáró Szövetség.

A szakaszfelelősi jelentkezés során feltettük a kérdést a szakaszfelelősöknek, hogy egy ilyen jellegű tanfolyamon való részvétel érdekli-e őket. Az igényfelmérést követően szervezés vette kezdetét és végül szeptember második szombatján egy budapesti helyszínen 3 csoport ismerkedett meg az alapfogú elsősegélynyújtás legfontosabb kérdéseivel.

Az egynapos, négy egységre osztott képzés érintette a segélynyújtás legfontosabb alapjait, a sérült stabilizálását, az újraélesztést, defibrillátor használatát, vérzések-, sebek ellátását, sebkötözést, kullancsokkal kapcsolatos tudnivalókat, kihűlés és kiszáradás esetét és még számtalan fontos információt.


Hisszük, hogy ez a tudásanyag minden résztvevő számára roppant fontos, de persze azt is reméljük, hogy a lehető legkevesebb alkalommal kell majd mindezt a megszerzett tudást élesben alkalmazni.

Galéria