MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2024.09.07.

Több mint kétezren választottak már túrát a Kéktúrázás Napjára

Több mint kétezren választottak már túrát a Kéktúrázás Napjára

Egy hét alatt már több mint kétezren jelentkeztek az október 12-i túranapra!

Alig egy hete, hogy meg megnyílt a jelentkezés a Kéktúrázás Napjára, máris kétezren regisztráltak és jelentkeztek egy-egy túraszakaszra. A 143 db, rövidebb-hosszabb, de egy nap alatt teljesíthető túra közül 11 szakaszon máris betelt a létszám, de ha pont azt néztétek ki magatoknak, iratkozzatok fel a várólistára, mert egy hónap alatt sok minden változhat. A kicsit több mint kétezer eddigi jelentkező között közel négyszáz gyerek is van, aminek különösen örülünk!

Érdemes vissza-visszanézni az oldalunkra, akkor is, ha már jelentkeztél egy szakaszra, mert előfordulhat, hogy valamilyen különleges tematikát kap a szakasz. Ha még nem jelentkeztél, akkor válogass a túrák közül: esetleg válaszd azt, ami a legmesszebb esik tőled, és fedezd fel az ország másik felét!

Kövessétek a Kéktúra Facebook-oldalát a friss hírekért, illetve jelöljétek be a Kéktúrázás Napja 2024 rendezvény oldalát is, hogy ne maradjatok le a fontos információkról! A túraszakaszokat, a Gyakran Ismételt Kérdéseket és minden más tudnivalót, érdekességet megtaláltok a rendezvény honlapján.

Kéktúrázás Napja 2024
  • Időpont: 2024. október 12., szombat
  • Szervező: Magyar Természetjáró Szövetség
  • Túraszakaszok: A Kéktúrázás Napján a túraszakaszok hossza és számozása nem egyezik meg a hagyományos kéktúrás szakaszokkal. A több mint 2580 km hosszú Országos Kékkört a rendezvényre 143 darab, egy nap alatt lejárható túraszakaszra bontottuk. A 10 és 30 km közti hosszúságú túraszakaszok különböző nehézségűek, érdemes a képességeinknek megfelelő szakaszt választani.
  • Országos Kékkör: Az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) összessége.
  • Szakaszfelelősök: A túraszakaszokat egy vagy több szakaszfelelős kíséri, vezeti. Ők segítenek a logisztika megszervezésében a túra előtt (az adott szakasz oldalán az üzenőfalat figyeljétek) és a terepi tájékozódásban is a túra közben.
  • Résztvevők: A túranapon bárki részt vehet ingyenesen, az egyetlen feltétel az online regisztráció.