MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Galyatető Turistacentrum   Gerecse50

Hírek

2020.09.14.

Túrázz négylábú barátoddal!

Túrázz négylábú barátoddal!

Nincs is annál jobb, mint mikor a természetjáró az erdőbe is magával viszi négylábú kedvencét. Persze ehhez mind a gazdának, mind a kutyusnak is meg kell tanulnia néhány nagyon fontos szabályt.

A legfontosabb, hogy csak jól szocializált, társasághoz szokott kutyával gyere el a túrákra. Egy folyamatosan nyüszítő, ugató kutya el tudja rontani akár az egész csapat túráját. Rosszabb dolgokról, agresszióról ne is beszéljünk.
Akármennyire is szófogadó és behívható a kutya, a rendezvény teljes ideje alatt maradjon pórázon! Természetesen szükségesek a kötelező oltások, amit oltási könyv segítségével igazolni is kell. Azt talán említeni sem kell, hogy a gazdák mellett a kutyák se hagyjanak maguk mögött semmit az ösvényeken.

A 49-es számú Kékestető - Galyatető túrát kifejezetten kutyásoknak hirdettük meg, de bármely másik túrára is jöhettek négylábó társatokkal. Viszont arra kérünk, hogy bármely túrára bátran hozd a kutyádat egyetlen kivétellel. A 16-os számú "Gyerekhordozós családi túra" esetében a nagy számú gyerekek miatt tisztelettel megkérünk, hogy ez az egy esetben maradjon otthon a kutya. Köszönjük a megértést és a közreműködést.