MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2023.10.09.

Egyedi bélyegző és láthatósági mellény - újdonságok az idei túranapon

Egyedi bélyegző és láthatósági mellény - újdonságok az idei túranapon

Idén a rendezvényre készített, Kéktúrázás napja feliratú bélyegzővel kedveskedünk a résztvevőknek.

A kéktúrázás és a bélyegzés örökre elválaszthatatlanok egymástól, így nem véletlenül vetődött fel a gondolat a rendezvénnyel kapcsolatban is, hogy a Kéktúrázás napján résztvevő túrázók egy egyedi, erre a napra szóló bélyegzővel hagyhassanak nyomot, és készíthessenek emléket maguknak. Idénre érett be az ötlet, mely egy különleges - a rendezvényhez kötődő, de a kéktúrák bélyegzőivel megegyező méretű és formájú - bélyegzőben testesült meg. Mind a 143 túra szakaszvezetőjéhez eljuttatunk egy-egy ilyen bélyegzőt, amelyet majd a résztvevők bármikor használhatnak. Pecsételhetsz vele természetesen az igazolófüzetedbe a szombaton lejárt szakaszhoz, vagy akárhova, ahova csak szeretnéd (sokan a füzet végén található Jegyzetek üres lapjain gyűjtik a különleges pecséteket). Egyetlen kérésünk van: tintapárnával készülj, ha használni szeretnéd!

A másik idei újdonság a biztonságot szolgálja. A legtöbb túra esetében hosszabb-rövidebb szakaszon autóforgalom által használt útszakaszokat is bejártok. A láthatóság érdekében minden csoport számára küldünk túránként 2 db kéktúrás láthatósági mellényt, így a sor elején és végén is jól láthatóak maradtok. Bízunk benne, hogy nem lesz szerepe a túra napján, de örülünk, ha szükség esetén használni tudjátok.


Galéria