MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2021.10.08.

Utolsó infók a túra előtt

Utolsó infók a túra előtt

Már csak egy nap és itt a Kéktúrázás napja! Ennek kapcsán szeretnénk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat, információkat.

- Érkezz időben, ne centizd ki az érkezést ! Ha esetleg a buszod, vonatod úgy fut be, hogy épp csak oda fogsz érni a találkozási pontra, akkor a túra üzenőfalán erről érdemes értesítened a szakaszfelelőst. Így számítani fog az érkezésedre.

- Ha tömegközlekedsz, légy tisztában azzal, hogy a túra végpontjából mikor indulnak járatok. Tudd, hogy mikorra kell odaérned, nehogy néhány perccel késd le az utolsó járatot.

- Talán az elmúlt másfél év távlatában mondanunk sem kell, de ha lázas vagy, beteg vagy, akkor inkább maradj otthon!

- Sokan nem is sejtik, de a Kéktúra útvonala is folyton változik. Útépítések, magánterületi lekerítések, stb. okán rendszeresen történnek útvonaláthelyezések. Az utóbbi hetekben is voltak apróbb változások. Arra kérünk, hogy ha korábban töltöttél le GPX-et a túrához, akkor most töltsd le újra, hogy biztosan a legfrissebb változat legyen az eszközödön.

- Ha kéktúra, akkor pecsételés. Ne felejtsd otthon az igazolófüzeted és a bélyegzőpárnád, hogy az útba eső bélyegzőpontokon található bélyegzőkkel gazdagíthasd a gyűjteményed. A szabályos bélyegzésről ITT írtunk korábban.

- Érdemes az üzenőfalra néha vetni egy pillantást, hiszen hasznos és aktuális infókat találhatsz itt és ugyancsak itt tudsz kommunikálni is a túratársaiddal. Ellenőrizd le a túra indulási időpontját, néhány túra esetében volt apró változás az elmúlt néhány hétben. Fontos, hogy az üzenőfalra csak belépett állapotban tudsz írni.

- Végül pedig a legfontosabb: az előrejelzések szerint igazi túraidő várható szombatra!

Jó túrázást, kellemes időtöltést kívánunk minden túrázónak végig a kék jelzésen! Akik pedig követnék a holnapi túranapot, azok ezen a térképen tehetik meg.

A Kéktúrázás napja szervezői