MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2023.04.13.

Utolsó infók a túra előtt

Utolsó infók a túra előtt

Közeledik a Gerecse 50 teljesítménytúra napja. Szombaton ismét több ezren indultok útnak a Gerecse erdeibe az immár 41 éves hagyomány szerint. Összegyűjtöttünk néhány fontos információt a készüléshez.

Kedves Túratársunk!


Közeledik a Gerecse 50 teljesítménytúra napja. Szombaton ismét több ezren indultok útnak a Gerecse erdeibe az immár 41 éves hagyomány szerint. Összegyűjtöttünk néhány fontos információt a készüléshez.

IDŐREND

A 2 hosszabb táv (50 km és 30 km) rajtja reggel 6:00 és 8:00 óra között lesz a tatabányai Megyeháza téren felállított rendezvényközpontban. A rövidebb távok (20 km, 10 km) résztvevői ugyaninnen indulnak 9:00 és 11:00 óra között.

RAJTLAP

A rajtlapot az előző években megszokott módon a személyes profilodból kell letölteni PDF formátumban, majd azt kinyomtatni. Ezzel a kinyomtatott lappal érkezz a túrára! Ne aggódj, neked semmit nem kell a QR kóddal kezdened, nem lesz szükség az okostelefonodra sem. A QR kód leolvasását mi fogjuk végezni.

ITINER, TÉRKÉP, GPX

A rajtban nem adunk papír alapú térképet, itinert. A túra honlapján minden egyes távnak van külön menüpontja, itt találod a térképet, az útvonal részletes leírását, itinerét és a GPX-et is innen tudod letölteni.

RUHATÁR

A rendezvény ideje alatt idén is ingyenes ruhatár áll majd a rendelkezésetekre, ahol ott tudjátok hagyni a túrán nem szükséges dolgaitokat. Idén egy nagy rendezvénysátorban működik majd a ruhatár.

BÜFÉ

A téren büfé várja majd a megfáradt túrázókat, akik itt pótolni tudják majd az elégetett kalóriákat.

KRESZ

Habár az idő nagy részét a túra során erdőben töltjük, a túra elején és végén, valamint a köztes településeken épített környezetben is haladnotok kell. Nagyon fontos felhívnunk a figyelmeteket arra, hogy a túra során minden esetben kötelező betartanotok a KRESZ minden előírását. Kérjük, hogy fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjetek mindenhol.

PARKOLÁS

Kérünk Benneteket, hogy ha autóval érkeztek, Tatabánya területén ügyeljetek a szabályos parkolásra.

Új lehetőség, hogy mélygarázs épült a Fő tér alatt, itt tudtok a rendezvénytérhez közel, kényelmesen és ingyenesen parkolni. Itt sem korlátlan a parkolóhelyek száma, jelezni fogjuk, ha megtelt.


KEDVEZMÉNYES VASÚTI UTAZÁS

Neked van már Természetjáró Kedvezménykártyád? TEKA-kártyáddal 20% kedvezménnyel indulhatsz a Gerecse 50 teljesítménytúrán, valamint 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg MÁV-START menetjegyedet hétvégi utazáshoz a MÁV appban.

VÍZ, WC

Vízvétel szempontjából az útvonal mentén a következő meglévő lehetőségekkel tudtok gazdálkodni:

Vízvételi lehetőséget biztosítunk a rajt- és célközpontban

Tardos, templom mellett közkút

Tardos, néhány száz méterrel később a Rákóczi Ferenc utcában közkút

Héreg, temető bejárat vízcsap

Turul ellenőrzőpont közkút

Ezen felül, a Héreg és a Turul közötti szakasz "vízhiányát" csillapítandó, lajtos kocsival vízvételi pontot biztosítunk Koldusszálláson. Saját kulacsot, bögrét érdemes Magatokkal hozni!!!!

Ingyenes mobil WC-ket telepítünk a rajtközpont területére (mélygarázs szintjére) illetve használhatóak lesznek a mélygarázs mosdói is. A túra során szokás szerint a Héregre beérkező út közelében lesz mobil wc.

KUTYA

A "kutya-kérdés"-ben nem változtak a szabályok a Gerecse 50 túráira. Kérünk, hogy a kutyád és a többi túrázó érdekében ne hozd el túrázni a több ezer fős rendezvényre a kedvencedet!

Nagyon szeretjük mi is a kutyákat, de a túra napján sajnos nélkülöznünk kell őket. Kérjük a megértéseteket és együttműködéseteket ez ügyben, amit előre is köszönünk!

TURISTASHOP

A Gerecse 50 rajt- és célközpontjába ezúttal is megtalálható lesz a TURISTASHOP. Idén újra a helyszínen is megvehetsz néhány Gerecse50 és kéktúrás terméket a turistashop.hu kínálatából.

Kizárólag bankkártyával tudsz vásárolni pl. kéktúrás igazolófüzeteket, Gerecse 50 kulacsot, túrakönyveket, kékkörös bögrét, hímzett felvarrókat, kékkörös esővédő hátizsákhuzatot, túrazoknit, Gerecse hűtőmágneseket.