MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2021.09.24.

Válaszok, tanácsok gyakran felmerülő kérdésekre a KTN kapcsán

Válaszok, tanácsok gyakran felmerülő kérdésekre a KTN kapcsán

Az elmúlt hetekben számtalan kérdéssel kerestetek meg minket, ezekből szemezgettünk.

Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a szakaszfelelőssel vagy a túra többi résztvevőjével?

Ha belépsz a profilodba és így nyitod meg a túrát, akkor a TÚRA fülnél találni fogsz egy ÜZENŐFALAT. Ide írva minden résztvevő értesítést fog kapni az üzenetről.

Mégsem szeretnék részt venni a túrán, hogy jelezzem ezt?
Ha belépsz a profilodba és így nyitod meg a túrát, akkor a JELENTKEZÉS fülnél találni fogsz egy LEMONDÁS gombot. Kérjük, hogy ezt megnyomva jelezd, ha mégsem tudsz eljönni a túrára. Ez azért fontos, mert betelt túra esetén a várólistán lévők így fognak hozzájutni a szabad helyekhez.

OKT16, szóval október 16-án lesz a túra?
Nem, viszonylag gyakori tévesztés, hogy az Országos Kéktúra (OKT) rövidítése keveredik az októberrel. A Kéktúrázás napja keretében minden túra október 9-én lesz, az OKT16 az Országos Kéktúra 16. szakaszát jelöli. (A Kéktúrázás napja szerinti felosztás alapján)

Azt olvastam valahol, hogy vadászat miatt 16:00-ig el kell hagyni az erdőt. Bajba kerülünk, ha addig nem végzünk a túrával?
Természetesen minden erdészetet értesítettünk a túráról, sőt némelyik túraszakasz vezetésében is részt vesznek a helyi erdészetek, ezért nem fog semmi problémát okozni, ha tovább tart a túra.

Többen jönnénk csoporttal, egy túrázó több embert is tud regisztrálni?
Minden felnőttnek külön kell regisztrálnia és jelentkeznie a túrára, de egy felnőtt a jelentkezés után hozzá tud adni kívánt számú gyereket a jelentkezéséhez.

Meddig lehet jelentkezni a túrákra?
Október 7-én nap végén zárul a jelentkezés.

Mehetek külön is vagy kötelező a csoporttal együtt haladni?
Alapvetően ez egy csoportos túra, ezért ajánlott együtt túrázni a csoporttal. Ha mindenképpen külön szeretnél menni, akkor ez persze lehetséges, de mindenképpen jelezd a szakaszfelelősnek.

A túra végén hogy jutok vissza a kezdőpontban lévő autóhoz? Ehhez van szervezett megoldás vagy mindenkinek magának kell megoldania?
Alapvetően mindenkinek magának kell megoldania. Erre ajánljuk a tömegközlekedést, illetve több túrázó kooperálást több autóval. Az üzenőfalon ezt könnyen meg tudjátok szervezni. Ezen felül van néhány olyan túra, ahol valóban közel lehetetlen a logisztika. Ehhez a néhány túrához biztosítunk buszos szállítást. Erről a túra üzenőfalán értesülhetsz.