MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2023.10.11.

Leggyakoribb kérdések és válaszok a Kéktúrázás napjához

Leggyakoribb kérdések és válaszok a Kéktúrázás napjához

Közeledik a Kéktúrázás napja, összeszedtük a legfontosabb kérdéseket, amelyek felmerülhetnek a túra előtt. Meddig lehet jelentkezni, hogy tudom lemondani, mi a helyzet a vadászatokkal - olvasd el a válaszokat!

Meddig lehet jelentkezni a túrákra?

  • Október 12-én, csütörtökön éjfélkor zárul a jelentkezés. Itt találod a túrákat, amelyekre jelentkezhetsz.

Mégsem szeretnék részt venni a túrán, hogy jelezzem ezt?

  • Ha belépsz a profilodba a honlapon, és így nyitod meg a túrát, akkor a JELENTKEZÉS fülnél találsz egy LEMONDÁS gombot. Kérjük, hogy ezt megnyomva jelezd, ha mégsem tudsz eljönni a túrára. Ez azért fontos, mert betelt túra esetén a várólistán lévők így fognak hozzájutni a szabad helyekhez.

Mit tegyek, ha utolsó pillanatban mondanám le a túrát?

  • Ha belépsz a profilodba, és így nyitod meg a túrát, akkor a TÚRA leírása alatt találod az ÜZENŐFALAT. Ha ide írsz, a szakaszfelelős és minden résztvevő értesítést fog kapni az üzenetről. Pénteken és szombat reggel itt tudsz üzenni a túratársaknak és a szakaszfelelősnek, hogy ne várjanak.

Erdőlátogatási korlátozások okozhatnak-e nehézséget, ha belecsúszunk a tilalmi időszakba?

  • Az erdészeteket értesítettük a túranapról, s jónéhány túra vezetésében részt is vesznek az állami erdészetek munkatársai. Tudnak rólunk, de természetesen igyekszünk úgy időzíteni a túrákat, hogy az erdőlátogatási korlátozáson kívül túrázzunk az erdőben, és sötétedés előtt kiérjen az erdőből minden túracsoport.

Mehetek külön is vagy kötelező a csoporttal együtt haladni?

  • A rendezvény keretein belül csoportos túrákra lehet regisztrálni, ezért ajánlott együtt túrázni a csoporttal és a szakaszfelelőssel. Természetesen lehet külön is túrázni vagy leválni a csoportról, azonban ha így döntesz, mindenképpen jelezd a szakaszfelelősnek.
Gyakran ismételt kérdések

Még számos egyéb kérdés fel szokott merülni, ezeket a GYIK oldalunkon gyűjtöttük össze. Kattints ide!