MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2023.10.12.

Fontos infók a túra előtt

Fontos infók a túra előtt

Már csak két nap, és itt a Kéktúrázás napja! Ennek kapcsán összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, információkat.

A legfontosabb: ma, azaz csütörtök (október 12.) éjfélig lehet jelentkezni a túrákra!

  • Érkezz időben, ne centizd ki! Ha esetleg a buszod, vonatod úgy fut be, hogy épp csak oda fogsz érni a találkozási pontra, akkor a túra üzenőfalán érdemes erről értesítened a szakaszfelelőst, hogy számítson rád.
  • Ha tömegközlekedést veszel igénybe, légy tisztában azzal, hogy a túra végpontjából mikor indulnak vissza járatok. Tudd, hogy mikorra kell odaérned, nehogy néhány perccel késd le az utolsó buszt vagy vonatot.
  • Ha maradt még kérdésed vagy bizonytalanságod a közlekedéssel kapcsolatban, az Országos Kéktúra szakaszaihoz (1-70) a MÁV-csoport menetrendi ajánlójában is találsz segítséget. Ha további, közlekedéssel kapcsolatos kérdésed van, itt közvetlenül is felteheted azokat a MÁV munkatársainak: kekturazasnapja@mavcsoport.hu.
  • Az elmúlt évek negatív élményeitől függetlenül is: ha lázas vagy, beteg vagy, akkor inkább maradj otthon!
  • Ha kéktúra, akkor pecsételés. Ne felejtsd otthon az igazolófüzeted és a bélyegzőpárnád, hogy az útba eső bélyegzőpontokon pecsételhess a megfelelő oldalakra. A szabályos bélyegzésről ITT írtunk korábban. Idén egy egyedi lenyomatot is begyűjthetsz a rendezvény emlékeként.
  • Minden szakaszfelelős számára eljuttatunk kéktúrás szalagokat a csoport létszámának megfelelő mennyiségben. Ha van hozzá kedved, bátran kösd fel a hátizsákodra, kabátodra vagy ahova szeretnéd. Ezzel megkönnyíted a szakaszfelelősöd dolgát, egyből látja, hogy ki tartozik hozzá.
  • A rendezvényen mindenki saját felelősségére túrázik. A csoportot a szakaszfelelősök segítik, ezért ha bármi problémád adódna, neki(k) jelezd egyből, és egészen biztosan segíteni fognak. Minden szakaszfelelősnél lesz elsősegély csomag, amivel akár orvosolni is tudjátok a kisebb sérüléseket.
  • Érdemes az üzenőfalra vetni néha egy pillantást, hiszen hasznos és aktuális infókat találsz itt, és ugyancsak itt tudsz kommunikálni a szakaszfelelőssel és a túratársaiddal is. Ellenőrizd a túra indulási időpontját, néhány túra esetében volt apró változás az elmúlt néhány hétben. Fontos, hogy az üzenőfalra csak a honlapra belépve tudsz írni.
  • Végül pedig a legfontosabb: az előrejelzések szerint igazi túraidő várható szombatra! Szeles, de napos idő lesz, érdemes rétegesen öltözködni.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Még számos egyéb kérdés fel szokott merülni, ezeket a GYIK oldalunkon gyűjtöttük össze. Kattints ide!

Jó túrázást, kellemes időtöltést kívánunk minden kéktúrázónak!

A Kéktúrázás napja szervezői